KAKO SMO ZAPOČELI?

02 децембра 2016 / Od Anica Petrović
KAKO SMO ZAPOČELI - Goweb - web sajtovi digitalni marketing android ios aplikacije

U našem slučaju, sve je delovalo kao da je suđeno.

Daleko od toga da verujemo da smo ovde da proživimo život koji je nam preodređen kao takav za vijek i vijekova, ma kakve odluke mi donosili. Čak nasuprot, duboko verujemo da je naš život u našim rukama. Međutim, nekada se desi da donesemo odluku koja je u određenom trenutku delovala kao jedina opcija. Ne razmišljate mnogo o njenim posledicama, jer imate onaj dobar osećaj u ,,stomaku’’ i samo se prepustite situaciji. Nakon nekog vremena i mnogo manje ili više srećnih okolnosti shvatite da se sve dogodilo u pravom trenutku i da je sve savršeno smisleno.

Istina je, u preduzetništvo smo ušli ne razmišljajući mnogo.

Anica je već skoro tri godine studirala i živela u Beogradu. Srđan je, završivši Arhitektonski fakultet u Novom Sadu, odlučio da se usmeri na web dizajn pre dve godine kada se preselio u Beograd. Miloš je pre godinu dana, s obzirom na to da je većinu prethodne godine proveo u svojoj sobi u jednom banatskom selu učeći programiranje, odlučio da je pravi trenutak da se preseli u Beograd.

Miloš i Anica su u tom trenutku već tri godine bili u vezi, tako da je Miloša na selidbu u Beograd, osim posla, podstakla i ljubav. Čini nam se i da se kod Srđe radilo o sličnim karijerno-ljubavnim motivima. Dok je Miloš razmišljao o selidbi, javio mu se prijatelj i rekao da njegov šurak Srđa traži cimera u Beogradu(hvala Beco). Sve se poklopilo i Miloš i Srđa su shvatili da mogu da budu nešto više od cimera. Poslovni saradnici! Miloš je web developer, Srđa je web dizajner. Milošu je trebao dizajn logotipa, a Srđi povezivanje kontakt forme na sajtu. Savršen spoj! Ubrzo su realizovali prvi zajednički projekat, drugi,pa treći…

Kako im Anica od dana useljenja nije izlazila iz stana koji se nalazio u blizini njenog studentskog doma, polako je počela da razumeva IT-jevski jezik kojim su se dvojica cimera često sporazumevali. Tako je jednog dana došla i obavestila ih da im je zakazala poslovni sastanak sa generalnom direktorkom poznate domaće kompanije kojoj je trebala usluga izradnje web sajta za restoran koji su kupili. Na prvom sastanku je sve prošlo savršeno i projekat je dogovoren. Na drugom sastanku projekat izradnje web sajta za restoran je otkazan. Na sledećem sastanku dogovoreno je da se ipak rade web sajtovi za osam firmi u okviru kompanije. Uslov je bio da se novac mora uplatiti na račun firme čija će delatnost biti registrovana u domenu web razvoja i dizajna. U tom trenutku firma nije postojala. Svi dotadašnji poslovi su rađeni kao freelance projekti. Jedina opcija bila je – otvoriti firmu. I bi tako.

Stari Grci su ipak bili u pravu – Fortes fortuna adiuvat – poslovne prilike su nastavile same od sebe da se otvaraju. I eto nas danas ovde.

Ostavi Komentar

* Molimo popunite sva polja pravilno